Voedselinnovatie? Binnenkort verbeterd recept
Binnenkort verbeterd recept. Ik zag de sticker pas toen ik de boodschappentas aan het uitpakken was. Binnenkort verbeterd. Wat een eigenaardige tekst voor op een pizza. Weg was mijn trek. Als er binnenkort een verbeterd recept is, is deze pizza dan dus minder lekker bevonden door een testpanel dan een pizza die volgens het verbeterde recept gemaakt is?
Voedselinnovatie in het pizza-laboratorium
Binnenkort verbeterd recept.. is dat recept er nu dan nog niet? Staan er op het moment van schrijven ergens in een pizza-laboratorium wetenschappers te zweten boven een deadline waarop het verbeterde (en waarschijnlijk te zoute) recept uit de reageerbuisjes geboren wordt?
Maar misschien is het recept er al en ligt er nog ergens een voorraad pizza’s die eerst verkocht moeten worden voordat het verbeterde recept daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen zodat de consument verbeterd kan genieten.
Dat één zo’n klein stickertje zoveel vragen kan oproepen.
Waarschijnlijk wilde de marketingafdeling mij dusdanig nieuwsgierig maken dat ik volgende keer ook de pizza volgens het verbeterde recept koop. Ik neem met deze pizza in ieder geval geen risico.
Mijn ervaring is steeds vaker het volgende: zodra men het over een ‘vernieuwd’ recept heeft, smaakt het minder.
Mijn theorie is dat men dan bezig is met winstmaximalisatie en vanaf dat moment goedkopere of minder ingredienten gebruikt.
Zie bijvoorbeeld http://frontpage.fok.nl/nieuws/194913/1/1/50/magnum-ijs-wordt-weer-dikker.html
en http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20010703/teksten/bin.erwtensoep.blik.oude.html
Ook de mini salamipizzas van dr oetker waren lang niet meer zo lekker nadat het recept ‘vernieuwd’ was.
Ik ben benieuwd wat de ervaring van andere mensen is met ‘vernieude’ recepten.