Robotstofzuiger Dirt Devil Spider M607 – Review

Gek op gadgets en daarom lonkten ze al een tijdje naar me; de robotstofzuigers. Voor de ‘probeer’ zijn de meeste exemplaren te duur. Je bent al gauw een paar honderd ekkies kwijt. Op zoek dus naar een goedkope variant van enige kwaliteit. Doelstelling? Onder de 100 Euro en overwegend positieve recensies. In deze review vind je een overzicht van onder meer de inhoud van de doos. De bouwkwalitiet, de valbeveiliging, het eerste gebruik en iets met een kat. Het werd de Robotstofzuiger Dirt Devil Spider M607.

Continue…

Iphone 6 plus – Shoulderpod S1 Tripod Mount (preview)

Ik heb er eentje in bestelling, een Iphone 6 Plus. Tijdens het lezen van verschillende camera reviews (ik maak veel foto’s met mijn mobiele telefoon) kwam ik de Shoulderpod S1 Tripod Mount tegen in de mooie review van Austinmann.

Op zoek naar grip

Ik ben al een tijdje op zoek naar een gadget die het filmen/fotograferen met een smartphone makkelijker maakt én die ook dienst kan doen als tripod óf makkelijk op een pod bevestigd kan worden. Wat ik niet wil is een tool waarbij een apart hoesje nodig is om de schroefdraad op vast te zetten, teveel gedoe in de praktijk door het wisselen van het telefoonhoesje. Dit is overigens ook de reden waarom ik vaak afhaak bij lenssystemen voor smartphones.

Continue…

Klaar met al die nieuwsbrieven? Schrijf je uit!

Het is een klusje dat een keer in de zoveel tijd voorbij komt: het grote uitschrijf-festijn. In de loop van de tijd ben je (misschien wel ongemerkt) op talloze nieuwsbrief lijsten terecht gekomen maar hoe kom je er eenvoudig vanaf?

Probeer het eens met deze zoekopdracht binnen je email box:

unsubscribe OR uitschrijven OR opzeggen OR afmelden OR nieuwsbrief OR newsletter

Eventueel kun je deze zoekopdracht nog aanvullen met

Account of bijvoorbeeld lidmaatschap.

Zodat je ook al je (ongewenste) lidmaatschappen kunt filteren.

 

Review Sonos Play:1

Laten we één ding voorop stellen. Ik ben een Sonos fan. Enkele jaren geleden kwam ik tot de conclusie dat het huishouden een muzieksysteem ontbeerde. De de voornaamste eisen? Te koppelen met Spotify, te bedienen met een smartphone (in mijn geval een Iphone 5), zo min mogelijk draadjes en uiteraard gewoon goed geluid. Sonos dus. 

Continue…

Ik heb een (Pebble) smartwatch…

Het heeft even geduurd voordat ie er echt was. De smartwatch van Pebble. Via het crowdfunding platform Kickstarter, een eeuwigheid geleden, schreef ik me in voor dit kleinood. Pebble werd een van de meest gefunde projecten. Omdat ik altijd in ben om nieuwe technologie te proberen was ik erg benieuwd hoe een dergelijk slim horloge in de praktijk zou bevallen. Inmiddels heb ik hem enkele maanden binnen en met enige regelmaat om mijn pols. Bevalt het? Mwah… Waarom niet? Dat ga ik proberen uit te leggen.

Continue…

Netflix in Nederland – de eerste kennismaking…

netflix

Wat is Netflix

Netflix is recent overgewaaid vanuit Amerika naar Nederlandse bodem. Netflix is een zogenaamde on-demand videodienst. Films en series zijn hiermee op afroep beschikbaar. Via de Netflix applicatie die beschikbaar is op onder meer de Playstation 3, Xbox360, Apple TV, Wii en verschillende SmartTV’s en set-top boxen, kunnen films en series worden gestreamd. Dit streamen betekent dat de bestanden niet eerst volledig naar het apparaat gedownload moeten worden maar dat je vrijwel direct kunt starten met kijken, uiteraard heb je wel een werkende internetverbinding nodig.

Continue…

Om Nom Nom Nom

Om Nom Nom Nom – of nomnomnom. Deze uitdrukking wordt dikwijls gebruikt in relatie tot het eten van iets of iemand (in de nabije toekomst) dat, of die, als zeer lekker en plezierig wordt ervaren. De uitdrukking Om Nom Nom Nom is inmiddels verworden tot een (internet)meme. De oorsprong van Om nom nom nom is naar alle waarschijnlijkheid cookiemonster, meer achtergrond hierover in onderstaande video van een exclusief interview met de mogelijke bedenker van de term.

Continue…

Ik wil een website!

Daar zit je dan, je hebt de knoop doorgehakt. Je weet het zeker. Je hebt een website nodig.  De start is er. Met trillende handjes heb je voor het eerst zelfstandig een (uiteraard briljante) domeinnaam geclaimd.

Kostte niet duur.

Je hebt tientallen websites ter inspiratie bezocht, kleurenschema’s opgesteld. Avonden zitten moodboarden.

Je weet het zeker: een slider op elke pagina,  een blog, uiteraard nieuwsberichten en misschien wel een portfolio. Alles dynamisch, van statisch ben je geen fan.

Continue…

Philips Hue LED lampen – review

De Philips Hue LED lampen. Het heeft eventjes geduurd maar ik heb de starterskit eindelijk te pakken gekregen. Wat is die Philips Hue nou eigenlijk? Philips heeft met de Hue LED lampen gecreëerd die door middel van een app kunnen worden aangestuurd. Naast het aan- en uitzetten van de lampen kun je eenvoudig een brede schakering aan kleuren uit de lampen toveren. De Iphone app bevat een aantal voorgeprogrammeerde kleurinstellingen, maar het is ook mogelijk om op vrij eenvoudige wijze (eventueel op basis van foto’s) zelf te experimenteren met kleurenschema’s. Leuk spul dus. Maar werkt het ook?

Continue…