Review Sonos Play:1

Laten we één ding voorop stellen. Ik ben een Sonos fan. Enkele jaren geleden kwam ik tot de conclusie dat het huishouden een muzieksysteem ontbeerde. De de voornaamste eisen? Te koppelen met Spotify, te bedienen met een smartphone (in mijn geval een Iphone 5), zo min mogelijk draadjes en uiteraard gewoon goed geluid. Sonos dus. 

De eerste aankoop was een S:5 voor in de woonkamer. Alleen is maar zo alleen dus volgde er al snel een kleinere S:3 voor in de slaapkamer. En twee is slechts een paar dus toen de mogelijkheid zich voordeed om de familie verder uit te breiden werd deze met beide handjes aangegegrepen. De play:1 werd aangeschaft voor de werkkamer. Gat in de portemonnee? Viel mee, voor €199,- werd ik de rechtmatige eigenaar.

De Sonos Play:1

Toen de Sonos Play:1 op de markt viel ik direct voor het formaat. Klein. Het apparaat heeft een afmeting van 16,1 x 12 x 11,3 cm (h x b x d) en weegt 1,85g. Ideaal formaatje dus voor in de werkkamer, op het bureau, naast de pc. De Sonos arriveerde in een keurige doos waarin alles stevig (en gescheiden) verpakt zat. Eigenlijk zoals we dat van Sonos gewend zijn. Twee kabels meegeleverd, één netwerkkabel en een netsnoer. De netwerkkabel gaat rechtstreeks de kabelbak in. Ik heb immers al een bridge om de Sonos mee op het netwerk aan te sluiten. Sterker nog, ik heb inmiddels drie bridges, bij elke aanschaf van een Sonos apparaat werd de bridge er gratis bijgeleverd. De bridges zijn echter aan de straatstenen niet te slijten, marktplaats staat er vol mee… De bijgeleverde bridge gaat dus het voorraadhok in.

Uiterlijk

Zoals eerder genoemd, De Sonos Play:1 is klein. door het gewicht en de strakke afwerking heb je het gevoel dat je kwaliteit in handen hebt. Persoonlijk vind ik dit de mooiste uitvoering tot nog toe. Bovenkant en onderkant zijn zwart afgewerkt, de grill is metallic grijs. Het apparaat straalt oog voor detail en kwaliteit uit, al is dat uiteraard een kwestie van smaak.

Installatie

De installatie van de Play:1 gaat zoals we dat van Sonos gewend zijn. Snel. Netsnoer inpluggen aan de onderkant. Stekker in het stopcontact. Met behulp van de app of de desktop applicatie kan de Play:1 vervolgens worden gekoppeld aan het bestaande Sonos netwerk. Met één druk op twee knopjes (de nieuwe play/pauze-knop en de plus van het geluid, beiden aan de bovenkant van het apparaat.). En dan? Dan doet ie het. Simpel. C’est Ca.

Geluid

Ik ben gek op muziek, heb geen klassieke scholing gehad, kan geen notenlezen en heb geen absoluut gehoor. Dus dit is mijn verre van professionele mening… Man, wat komt er een bak geluid uit dat kleine ding. Verwacht niet dat je de muren van de plaatselijk bar dancing omver kunt blazen maar een klein feestje bouwen in je studeerkamer (of badkamer, de sonos play:1 is (spat)waterdicht) gaat prima.

Conclusie

De Sonos Play:1 is een mooi afgewerkt apparaat dat eenvoudig te installeren is, heeft een strakke afwerking en geeft een prima geluid voor een redelijke prijs. Niet twijfelen, gewoon doen.

Meer informatie

Meer informatie vind je uiteraard op www.sonos.com

5 / 5 sterren     

Voel je vrij om te reageren