Robotstofzuiger Dirt Devil Spider M607 – Review

Gek op gadgets en daarom lonkten ze al een tijdje naar me; de robotstofzuigers. Voor de ‘probeer’ zijn de meeste exemplaren te duur. Je bent al gauw een paar honderd ekkies kwijt. Op zoek dus naar een goedkope variant van enige kwaliteit. Doelstelling? Onder de 100 Euro en overwegend positieve recensies. In deze review vind je een overzicht van onder meer de inhoud van de doos. De bouwkwalitiet, de valbeveiliging, het eerste gebruik en iets met een kat. Het werd de Robotstofzuiger Dirt Devil Spider M607.

De keuze

Bij Coolblue de Robotstofzuiger Dirt Devil Spider M607 gevonden. Deze robotsstofzuiger heeft daar meer dan 70 recensies en een overall goede beoordeling op prijs/kwaliteit.

De meest genoemde minpunten? Niet geschikt voor tapijt (hebben we niet), blijft hangen op snoeren (die werken we weg). Het bakje zit snel vol (tijdig legen dus), beperkte zuigkracht (geen grote kruimels), en weinig intelligent (daar kunnen we mee leven). Omdat er in de prijsklasse tot 100 Euro weinig serieuze alternatieven zijn de Dirt Devil Spider besteld voor €89,95. Zoals gebruikelijk bij Coolblue een vlekkeloos orderproces. Door Hemelvaart is de bezorging wel een dagje vertraagd… maar wat wil je op een nationale vrije dag.

Unboxing Dirt Devil Spider M607

In de doos zit alles van de Dirt Devil Spider M607 keurig verpakt. Een handleiding ontbreekt niet (wie die dingen ook ooit leest…). Batterij, adapter, een setje extra borstels en een filter zijn meegeleverd. De batterij was op het moment van arriveren nog vrijwel vol. Vermoedelijk omdat dit een nieuwe voorraad betrof en de robozuiger niet al te lang op de plank heeft gelegen.

Spider robotic vacuum cleaner

De handleiding…
image2

Van links naar rechts; de adapter, batterij, setje extra borstels.
image3

De onderkant…

image6

De  bovenkant….

image5

Alles uitgepakt…
image4

Montage borstels is een kwestie van plaatsen en aandrukken.

image7

 Batterijklep openschuiven…

image8

NiMH Batterij plaatsen

image9

 Opvangbak inspecteren, afgesloten met plastic klep…

image10

 Filter inspecteren…

image11

 En de riante (0,3 liter…) opvangbak wordt zichtbaar… (na iedere beurt legen)

image12

Bouwkwaliteit Dirt Devil Spider M607

Wat mag je van een apparaat van €90,- verwachten aan kwaliteit van de gebruikte materialen? Heel spannend zal het niet zijn. Toch valt het allemaal niet tegen. Er is zorg en aandacht besteed aan het apparaat. Hij voelt goedkoop aan, maar wel degelijk. Na de eerste keer legen vond ik het opvangbakje wat onhandig, rustig openmaken anders valt het stof alle kanten op. Inmiddels heb ik daarin wat meer handigheid gekregen.

Valbeveiliging

Stuitert ie van de trap af? We hebben hier wel een trap maar daar komt ie niet, uitproberen op tafel dan maar. Aan de onderkant zitten overigens drie schuifjes (die allemaal op dezelfde stand moeten zitten) waarmee je de gevoeligheid van de valbeveiliging kunt instellen. excuses voor het acute verticale film syndroom… ooit zal dit filmpje worden vervangen…

Hoe doet ie het?

Hoe  doet de Dirt Devil Spider M607 het? We zijn een aantal weken veder en de conclusie is: boven verwachting (ook in relatie tot de prijs). Hij heeft af en toe wat moeite met grote kruimels maar het meeste stof en de meeste kattenharen zuigt ie zonder problemen naar binnen. Over de batterij niets te klagen. Genoeg tijd om de grote ruimtes samen te doen, of meerdere kleinere ruimtes achter elkaar. Het bakje legen we na elke zuigbeurt. Zowel bakje als filter zijn eenvoudig schoon te maken (even afspoelen en laten drogen.)

Minpunten. Ach. Soms blijft ie steken en soms komt ie echt niet overal. Soms ben je hem kwijt, maar als er nog een beetje batterij inzit krijg je om de zoveel tijd een piepje te horen. De Dirt Devil Spider M607 gaat ook niet zelf terug naar z’n plekje. Je moet hem brengen en handmatig aan de lader leggen en daar moet hij dan minimaal blijven om weer goed z’n werk te doen.

Koop je deze robotzuiger voor je rust? Echt stil is ie niet maar hoorbeschermers zijn zeker niet nodig.

Zou ik er weer een kopen als deze stuk gaat. Ja en nee, ja voor het fenomeen robozuiger. Nee voor het handmatig laten opladen en het ontbreken van fancy opties. Maar dan moeten we nog wel even doorsparen. Aangezien dergelijke machines dan weer een paar honderd ekkies meer kosten.

Is de kat bang van de Dirt Devil Spider M607

Nee, wel nieuwsgierig naar de huisgenoot. Maar het grootste gedeelte van de tijd negeert de kat de robozuiger compleet.

 

 

4 / 5 sterren     

Voel je vrij om te reageren